Trebušni pas po abdominoplastiki

Uporaba trebušnega pasu po abdominoplastiki

Abdominoplastika je lepotna operacija s katero kirurško preoblikujemo trebušno steno. Poseg najpogosteje opravimo pri ženskah, ki imajo po porodu izbočen in ohlapen trebuh in pri posameznikih, ki se jim deformacija trebušne stene pojavi po izrazitem hujšanju. Abdominoplastika omogoča trajne in predvidljive rezultate, kadar jo opravi izkušen plastični kirurg.

Operacijo se opravi v splošni anesteziji. Poznamo različne tipe operacij, med katerimi najpogosteje opravimo mini-abdominoplastiko in pa klasično abdominoplastiko.

Pri mini-abdominoplastiki izrežemo le del kože pod popkom in popka ne prestavljamo, kože nad popkom pa ne korigiramo. Pri klasični abdominoplastiki se odstrani odvečna koža pod popkom, napne se kožo nad popkom, popek pa se prestavi v primeren položaj. Če se med operacijo ugotovi ohlapnost trebušne stene, ki je posledica razmika trebušnih mišic (diastaze rektusov), se napravi učvrstitev trebušne stene. Poseg traja približno 2 – 3 ure.

Po posegu se rane sterilno pokrije, na trebuh pa se namesti trebušni pas. Pacient mora trebušni pas redno nositi 6 tednov. Trebušni pas zagotavlja stalen pritisk na operirano področje in nudi oporo operiranim tkivom ter omogoča manjšanje oteklin in optimalno celjenje ran.

Trebušni pas je sestavljen iz trpežne in elastične tkanine. Z ježki je prilagodljiv po širini in se ga v toku rehabilitacije prilagaja obsegu trebušne stene.

Je nepogrešljiv pripomoček po abdominoplastiki in se ga uporablja tudi po drugi operacijah na trebuhu, na primer po operaciji sprednje trebušne kile.

Miloš Milošević, dr. med., specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije, FEBOPRAS

Estetika Milošević d.o.o.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Vsi rezultati
Add to cart
[]