Inhalatorji

Inhalator je preprost za uporabo, saj med terapijo ne zahtevajo nič drugega kot običajno vdihavanje in izdihavanje. Uporabljajo jih lahko tudi otroci. Čeprav sta oba tipa inhalatorjev izjemno učinkovita, je v nekaterih primerih priporočljiva uporaba ultrazvočnega inhalatorja. Ta lahko proizvede vec delčev aerosola manjših od 5 um, poleg tega pa se ponaša tudi s tišjim delovanjem.

Najbolj razširjena tipa inhalatorjev sta batni inhalator in ultrazvočni inhalator. Pri uporabi inhalatorja lahko sledite priporočilom za uporabo inhalatorjev v domačem okolju.

Inhalator je namenjen:

Otrokom: Pri zdravljenju otrok je priporočljivo najprej poseči po inhalacijski terapiji. Inhalacijska terapija s pomočjo inhalatorja je varna in učinkovita. Uporaba inhalatorja je pri dojenčkih in otrocih priporočljiva za lajšanje astme, bronhitisa, vnetja ušes, vnetja sinusov, pri prehladih, gripi, ter za mehčanje sluzi v nosu. Pri otrocih pogosto pride do bolezni tudi zaradi slabo pozdravljene predhodne okužbe. Zdravljenje z inhalatorjem lahko to uspešno prepreči. Priporočljivo je, da nastavke (maska, nosnik, ustnik) vedno uporablja le ena oseba.

Starejšim: Starejše osebe so tveganju za bolezni dihal še dodatno izpostavljene zaradi oslabljenega imunskega sistema in slabše telesne kondicije.

Kadilcem: Z inhalatorjem ohranjamo vlažnost sluznice dihal, omogočimo tvorbo sluzi in samodejno čiščenje dihalnih poti.

Vsem ostalim: Inhalatorja ne uporabljamo le v času zdravljenja bolezni dihal, temveč tudi v namene ohranjanja zdravja.

Active Filters: Clear Filters