Terapevtske kompresijske nogavice

Kompresijske nogavice 2. stopnje oz. terapevtske kompresijske nogavice so lahke in udobne, priporočajo se vsem, ki potrebujejo elastokompresijsko terapijo, saj združujejo učinke povoja z estetskim videzom. Nudimo vam nogavice v različnih kompresijah: 1, 2, 3 in različnih materialih: bombaž (cotton), comfort (samo kompresija 2) in soft, ter možnost izbire nogavice z zaprtimi ali z odprtimi prsti.

Opozorilo!

Nakup terapevtskih kompresijskih nogavic preko spleta se zdi zelo enostaven, vendar pri tem niste deležni ustreznega nasveta in pravilnega odvzema mer obsega udov (noge ali roke). Za indikacijo smo priložili obrazec za jemanje mer obsegov in višine nog, kjer so na sliki prikazane točke, ki jih morate izpolniti.

Za pravilno jemanje mer in s tem pridobitev ustreznih in primernih terapevtskih kompresijskih nogavic, vam predlagamo, da se oglasite v vaši najbližji specializirani prodajalni z medicinskimi in ortopedskimi pripomočki, ki je označena v spustnem seznamu »Prodajna mesta – ostala prodajna mesta«.

Opravili bodo individualne meritve in vam svetovali po navodilih zdravnika, ustrezno kompresijo, material in model nogavice.

PREDSTAVITEV TERAPEVTSKIH KOMPRESIJSKIH NOGAVIC GLORIA

Kompresijske nogavice Gloria Med imajo kar nekaj konkurenčnih prednosti in sicer:

 • imajo največjo vsebnost bombaža – npr. model Cotton ima do 61% bombaža, v stiku s kožo pa 100%.
 • zelo ugodna cena
 • vse velikosti, vsi modeli, vse kvalitete so vedno na zalogi
 • imamo preventivni in terapevtski program, ter kratko in dolgo raztezne povoje, kar predstavlja celovito ponudbo kompresijskih oblačil za težave z ožiljem
 •   nogavice po meri izdelamo v zelo kratkem času (cca.7-14 dni)

Nekaj splošnih smernic:

MOČ KOMPRESIJE

Gloria med uporablja nemško razvrstitev kompresije.

RAZRED kompresija evropska nemška
I nizka 15-21mmHg 18-21mmHg
II srednja 23-32mmHg 25-32mmHg
III močna 34-46mmHg 36-46mmHg
IV zelo močna >49mmHg >59mmHg

Modeli terapevtskih nogavic Gloria

Modeli terapevtskih nogavic

 • AD: (dokolenka)
 • AGH: (visokostegenska nogavica)
 • AT: (hlačna nogavica)
 • AGG: (hlačna nogavica za eno nogo)

Za informacije in nakup terapevtskih kompresijskih nogavic izpolnite obrazec.

ŽIVLJENSKA DOBA NOGAVIC:

Ob upoštevanju navodil za uporabo in ob pravilnem vzdrževanju nogavice, zagotavlja proizvajalec 6 mesečno garancijo na stopnjo kompresije.

Po tem obdobju in ob predpostavki redne vsakodnevne nošnje nogavice, kompresija nogavic začne popuščati.

Kompresijske nogavice Gloria Med zagotavljajo naslednje standarde kakovosti:

 •  ISO 9001:2000Od 1998 ima Gloria certificat ISO 9001:2000
 • RAL-GZG 387  Terapevtske nogavice Gloria so preizkušane in kontrolirane po Nemških normativih RAL-GZG 387
 • EU93/42/EWGKompresijske nogavice Gloria so medicinski pripomoček razreda 1 ob upoštevanju Direktive EU93/42/EWG
 • Food and Drug Administration AmericaKompresijske nogavice Gloria so odobrene od Food and Drug Administration America

Gloria je član Nemškega združenja proizvajalcev terapevtskih nogavic in je mednarodno priznan proizvajalec. Nogavice GloriaMed so periodično kontrolirane s strani Instituta za raziskovanje Hohenstein (Nemčija), ki jamči za njeno konstantno kvaliteto glede na določene standarde. Z Gloria-Med nogavicami je zagotovljena maksimalna nemška kvaliteta v estetskem italijanskem proizvodu.

CENA KOMPRESIJSKIH NOGAVIC

Cene kopresijskih nogavic Gloria Med so kljub visoki kvaliteti zelo konkurenčne. Kliknite za CENIK

Navodila za obuvanje, sezuvanje in vzdrževanje terapevtskih nogavic GloriaMed

 • Terapevtske kompresijske nogavice vedno nabavite le po nasvetu zdravnika, ki vam mora določiti stopnjo kompresije in model terapevtske kompresijske nogavice. Sami pa lahko izbirate med različnimi materiali nogavic.

Za zagotavljanje dolžine uporabe in s tem medicinskega učinka izdelka, pozorno preberite navodila.Terapevtske kompresijske nogavice GloriaMed so visokokvalitetni izdelek, ki s pravilno nošnjo in vzdrževanjem, garantirajo fiziološki pritisk na nogo in omogočajo pravilen venozni pretok. Takšno funkcijo omogoča različna stopnja kompresije nogavice (pritisk je v gležnju najmočnejši in popušča navzgor).

Active Filters: Clear Filters


KAKO OBUVAMO TERAPEVTSKE NOGAVICE:

Zjutraj, preden se pojavi oteklina, obujemo nogavice na suhe noge. Lahko uporabimo tudi puder. Bodite pozorni pri obuvanju, da nogavice ne poškodujete s prstani ali pa z nohti. 1.  Obujte nogavico z obema rokama preko pete in lepo namestite petnico. Pozorni bodite na ostre nohte in prstane, da se ne poškoduje nogavica. V pomoč vam bodo gumijaste rokavice.

 2. Ne vlecite za zgornji del nogavice. Enakomerno porazdelite nogavico navzgor proti kolenu.

 3. Pri hlačnih nogavicah povlecite nogavico še čez bedro. Pomagajte si z gumijastimi rokavicami in ne vlecite za zgornji del nogavice.

 4. Ko je nogavica nameščena, izvlecite svileno copatko.


Kako sezuti nogavico?

To opravilo bo veliko lažje, če boste uporabljali gumijaste rokavice. Primite nogavico na zgornjem robu in jo povlecite navzdol do pete. Z dlanjo roke nalahno povlecite nogavico čez peto.


NAVODILA ZA PRANJE:

Dnevno peremo v vodi, ki nima več kot 40°C z blagimi pralnimi sredstvi. Ne uporabljajte detergentov, bencina in čistilcev madežev. Sperite v hladni vodi, ne ožemajte in ne uporabljajte mehčalcev perila. Ne sušite na direktnem izvoru toplote, brez ožemanja, položite jih med dve suhi brisači. Ne uporabljajte sušilcev perila.

POMEMBNO:

Izogibajte se stiku s kremami, olji in mazili za kožo.

KONTRAINDIKACIJE:

Infekcije, dermatoze z izpuščaji, hypodermis v akutnem stanju, resne motnje v arterijelni cirkulaciji, akutne hude tromboze, nepravilna namestitev nogavice, nošenje v ležečem položaju (predvsem ponoči).

Absolutne kontraindikacije:

Infekcije, dermatoze z izpuščaji, podkožna akutna vnetja, podkožne razjede ali rane, hypodermis v akutnem stanju, resne motnje v arterijelni cirkulaciji, akutne hude tromboze. Arterijopatija z indeksom pritiska (ABI ali IW) ≤ 0,55 (razen če ni druge zdravstvene indikacije), hude nevropatije, zunanja kompresija na žilah (poplitealna cista Baker, limfade nopatija, itd ..). Dekompenzirano srčno popuščanje, septični flebitis, Phlegmasia coerulea dolens in Phlegmasia alba. Revmatična fibromialgia ali na splošno vse oblike daljšega pritiska na površino kože.

Relativna kontraindikacije:

Izguba občutka v okončinah (razen če ni drugače zdravstvene indikacije), preobčutljivost na materiale iz katerih so narejene terapevtske nogavice,  periferna evropatija v napredovanju (npr. diabetes mellitus), primarni kronični poliartritis.


OPOZORILO


Kompresijske nogavice je potrebno obuti v ležečem položaju (leže).

Kompresijske nogavice stopnje 2 so namenjene dnevni uporabi, razen če je zdravniški recept za »nočno ali stalno uporabo« . V večini primerov je potrebno, nogavice obuti zjutraj in sleči v času počitka in obvezno ponoči. Običajno jih ni potrebno sezuti za morebitni krajši dnevni počitek (1 do 2 uri).

Pri nepravilni uporabi ali neupoštevanju kontraindikacij ne odgovarjamo za posledice.

Medigo vam ponuja širok izbor preventivnih in terapevtskih nogavic, ki so narejene tako za ženske kot moške. Udobne in elegantnega videza, skrbijo za zdravje vaših nog.

Naj vas kakovost kompresijske nogavic 2. stopnje Gloria sama prepriča.