MEDICINSKE KOMPRESIJSKE SAMOSTOJEČE NOGAVICE AGH X61

61,93 62,62 

Za naročila do 15h dostava že naslednji dan!

Optimalna elastičnost omogoča enakomerno stopnjo kompresije v daljšem časovnem obdobju.

Posebna porozna mrežasta tkanina zagotavlja, da koža normalno diha. Obširen nabor modelov in velikosti, vključno s hlačnimi nogavicami po meri, ustreza večini potreb pacientov.

INDIKACIJE:

RAZRED 2 (23-32 mmHg)

Zmerni simptomi venskih bolezni, kot so bolečine in utrujenost v nogah, kronična venska insuficienca, po skleroterapiji, preprečevanje tromboze, zmerne do hude krčne žile, postflebitični sindrom, limfedem, ekcem zaradi venskega popuščanja, edem po zlomu ali po operaciji, edem zaradi opeklin, krčne žile med nosečnostjo, za nosečnice s predhodnim flebitisom.

SESTAVA MATERIALA:

    • poliamid-elastan (brez lateksa)

► RAZRED 3 (34-46 mmHg)

Težje oblike težav iz razreda 2; popravljiv limfedem, huda kronična venska insuficienca, postflebitični sindrom, kronična postkirurška venska insuficienca, hudi posttrombotični sindrom, venske razjede.

SESTAVA MATERIALA:

    • poliamid-elastan (brez lateksa)

Opozorilo!

Medicinske kompresijske nogavice kupite le po nasvetu zdravnika, ki vam določi razred kompresije in model (višino) kompresijske nogavice. Sami lahko izbirate med različnimi materiali.

Za ustrezno jemanje mer in s tem izbiro ustreznih medicinskih kompresijskih nogavic vam predlagamo, da se oglasite v najbližji specializirani prodajalni ali lekarni.

NA VOLJO TUDI Z NARAVNO GUMO.

Počisti
Brezplačna dostava za vsa naročila nad 50€
Zaupanja vredna trgovina - preko 15.000 spletnih nakupov
100% varen nakup v skladu z GDPR
Šifra: 1057 Kategorija:

Opis

Opozorilo!

Medicinske kompresijske nogavice kupite le po nasvetu zdravnika, ki vam določi razred kompresije in model (višino) kompresijske nogavice. Sami lahko izbirate med različnimi materiali.

Nakup medicinskih kompresijskih nogavic preko spletne trgovine se zdi enostaven, vendar pri tem niste deležni ustreznega strokovnega svetovanja in profesionalnega odvzema mer obsegov na nogah. Za orientacijo smo priložili merilno tabelo (obrazec za jemanje mer obsegov in višine nog), na kateri so prikazane točke, ki jih je potrebno izmeriti. V primeru, da vaše izmere ne sodijo v serijsko merilno tabelo, potrebujete medicinsko kompresijsko nogavico, izdelano po meri. 

Za ustrezno jemanje mer in s tem izbiro ustreznih medicinskih kompresijskih nogavic vam predlagamo, da se oglasite v najbližji specializirani prodajalni ali lekarni.

IZBOR VELIKOSTI:

RAZPOLOŽLJIVI MODELI:

OPOZORILO:

Medicinske kompresijske nogavice so namenjene dnevni nošnji, razen če vam je zdravnik naročil za nočno uporabo. Med kratkim dnevnim počitkom ni potrebno odstraniti nogavic.

Izogibajte se stiku z mazili, olji, maščobami in vlažilnimi kremami za kožo.

Pomembne informacije o negi: Za nošenje medicinskih nogavic vedno priporočamo uporabo gumijastih rokavic, izogibajte se ostrim nohtom na rokah in nogah, obročki z ostrimi robovi povzročajo napake in zlom preje, ne odrežite štrlečih niti znotraj nogavic.

  • RAZRED 2(23-32 mmHg) Zmerni simptomi venskih bolezni, kot so bolečine in utrujenost v nogah, kronična venska insuficienca, po skleroterapiji, preprečevanje tromboze, zmerne do hude krčne žile, postflebitični sindrom, limfedem, ekcem zaradi venskega popuščanja, edem po zlomu ali po operaciji, edem zaradi opeklin, krčne žile med nosečnostjo, za nosečnice s predhodnim flebitisom.
  • RAZRED 3 (34-46 mmHg) Težje oblike težav iz razreda 2; popravljiv limfedem, huda kronična venska insuficienca, postflebitični sindrom, kronična postkirurška venska insuficienca, hudi posttrombotični sindrom, venske razjede.

KONTRAINDIKACIJE:

Infekcije, dermatoze z izpuščaji, hypodermis v akutnem stanju, resne motnje v arterijelni cirkulaciji, akutne hude tromboze, nepravilna namestitev nogavice, nošenje v ležečem položaju (predvsem ponoči).

Absolutne kontraindikacije: Infekcije, dermatoze z izpuščaji, podkožna akutna vnetja, podkožne razjede ali rane, hypodermis v akutnem stanju, resne motnje v arterijelni cirkulaciji, akutne hude tromboze. Arterijopatija z indeksom pritiska (ABI ali IW) ≤ 0,55 (razen če ni druge zdravstvene indikacije), hude nevropatije, zunanja kompresija na žilah (poplitealna cista Baker, limfade nopatija, itd…). Dekompenzirano srčno popuščanje, septični flebitis, Phlegmasia coerulea dolens in Phlegmasia alba. Revmatična fibromialgia ali na splošno vse oblike daljšega pritiska na površino kože.

Relativna kontraindikacije: Izguba občutka v okončinah (razen če ni drugače zdravstvene indikacije), preobčutljivost na materiale iz katerih so narejene terapevtske nogavice, periferna evropatija v napredovanju (npr. diabetes mellitus), primarni kronični poliartritis.

SESTAVA MATERIALA:

  • poliamid-elastan brez lateksa)

NAVODILA ZA OBUVANJE, SEZUVANJE IN NEGO TERAPEVTSKIH KOMPRESIJSKIH NOGAVIC GloriaMed

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “MEDICINSKE KOMPRESIJSKE SAMOSTOJEČE NOGAVICE AGH X61”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja