DOKOLENKE ZA MOŠKE 15 bombaž

12,88 

Za naročila do 15h dostava že naslednji dan!
(1 mnenje stranke)

Preventivne moške kompresijske nogavice 15 mmHg – milimetrov živega sreba. “Milimeter živega srebra” je enota za merjenje pritiska, ki se jo pogosto uporablja v zdravstvu in pomeni jakost pritiska nogavice v področju gležnja. To so vsakodnevne preventivne nogavice, ki imajo v primerjavi s terapevtskimi nižjo stopnjo kompresijo in za katere ne potrebujete zdravniške naročilnice. Primerno velikost kompresijskih nogavic izberete na podlagi številke noge. Služijo optimalni podpori venskemu sistemu in vršijo optimalno masažo. Indikacije: motnje v venski cirkulaciji, blage otekline, utrujene noge, težke noge.

Kompresijske nogavice pomagajo pri cirkulaciji krvi tako, da potiskajo kri iz nog nazaj proti srcu. Najmočneje kompresijske nogavice stisnejo pri gležnju, kompresija pa postopoma popušča proti vrhu noge. Postopna kompresija ustvari boljši venski pritisk, ki spodbuja cirkulacijo, s tem pa preprečuje otekanje in utrujenost nog po dolgem dnevu v sedečem ali stoječem položaju.

Velikost številka čevlja:

1(36-38), 2(39-40), 3(41-42), 4(43-44), 5(45-46), 6(47-48)

Na zalogi so zadnji kosi, zato nas kontaktirajte za želeno nogavico. Vse modele lahko dobite po naročilu predvidena dobava 10 dni. Priporočamo nakup kompresijskih nogavic Travel & Work.

Počisti
Brezplačna dostava za vsa naročila nad 50€
Zaupanja vredna trgovina - preko 15.000 spletnih nakupov
100% varen nakup v skladu z GDPR

Opis

Kompresijske nogavice uporabljamo za podporo venskemu sistemu in  preprečevanje blagih oteklin ter občutka težkih nog.

INDIKACIJE: Kompresijske nogavice po priporočilu zdravnika v primeru dolgotrajnega stanja, sedenja in potovanja. Pri občutku težkih in utrujenih nog.

KONTRAINDIKACIJE: Hipodermitis v akutnem stanju, hude motnje krvnega obtoka, dermatitis, venske razjede, kožne okužbe.

Surovinska sestava: bombaž, elastan, poliamid

UPORABA IN SPLOŠNA NAVODILA ZA NEGO MOŠKIH KOMPRESIJSKIH NOGAVIC

Kako obuti nogavico:

  • Korak 1: nogavice položite k prstom na nogi in jih rahlo vlecite z dvema rokama preko stopala dokler se ne dobro prilagodijo čez peto.
  • Korak 2: počasi povlecite kompresijsko nogavico navzgor čez meča, pri tem pa naj bo tkanina enakomerno razporejena.

Kako sezuti nogavico:

  • Korak 1: Primite zgornji rob kompresijske nogavice in jih počasi zdrsnite navzdol proti gležnju.
  • Korak 2: Pri gležnju nogavico potisnete čez peto in jo sezujete.

Vzdrževanje:
Hraniti pri sobni temperaturi stran od izvora virov toplote. Ročno pranje v topli vodi (max. 40°C) z blagimi čistilnimi sredstvi. Ne uporabljajte topil in belil. Sperite s toplo vodo. Ne ožemajte. Sušite stran od virov toplote in se izogibajte neposredni sončni svetlobi. Ne uporabljajte sušilnika. Ne likati.

Pomembno: bodite previdni pri obuvanju nogavice, saj lahko ostri nohti in prstani poškodujejo tkanino. V izogib tem težavam priporočamo uporabo gumijastih rokavic. Ob prisotnosti ran, šivov, razdražene kože, ustrezno zaščitite prizadeto območje s posebnim obližem ali sterilno gazo.

1 mnenje za DOKOLENKE ZA MOŠKE 15 bombaž

  1. Vojko Mejak

    Odlične so nogavice

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja