VIDEO: Kako pravilno uporabljati bergle?

VIDEO: Kako pravilno uporabljati bergle?

14.06.2018

Uporaba bergel pomaga razbremeniti poškodovane ude, da lahko ti okrevajo. Pravilna hoja z berglami je zelo pomembna, saj ob napačni uporabi lahko pride do dodatnih poškodb in bistveno podaljšanega časa rehabilitacije.

 

Oglejte si video, ki smo ga pripravili v sodelovanju z dipl. fizioterapevtko Andrejo Hvala Novak in dipl. fizioterapevtko Špelo Dodič iz splošne bolnišnice dr. Franca Derganca.

 

Katere bergle kupiti?

Bergle

Bergle, tako standardne kot podpazušne, nudijo veliko podpore, vendar so primerne za osebe, ki imajo dobro koordinacijo in moč v zgornjem delu telesa. Kljub temu pa je potreba upoštevati še sledeče stvari.
Izberite bergle, ki imajo udobne in primerno velike ročaje. Za boljšo prilagoditev bergle vaši roki izberite dvojno nastavljive bergle. 
Primerna višina: podpazšne bergle, ki so previsoke, pritiskajo v pazduho, kar povzroča pritisk na živce. Pravilna dolžina podpazšnih bergel ima za dva ali tri prste prostora med pazduho in vrhom bergle. Dvignite ali spustite ročaje tako, da so na isti višini kot vaše linije bokov in da so vaši komolci so rahlo upognjeni. Pri navadni bergli je nastavitev višine enaka kot pri palici ali hodulji. Izogibajte se prestavljanju bergle predaleč naprej, saj vam lahko zdrsne. 

Natiki

Natiki, ki zagotavljajo oprijem vsem pripomočkom za hojo, so različnih premerov, stilov in barv. Ravni in mehki natiki držijo tla bolj varno kot zaobljeni natiki. Pri nas lahko kupite tudi poseben dodatek za uporabo bergel v snegu in ledu.
Nikoli ne lepite natikov, saj jih boste morali zamenjati, kot se obrabijo. Reden pregled in menjava natikov je pomembna za vašo varnost pri uporabi pripomočkov za hojo.


Pred nakupom

Pred nakupon se posvetujte s prodajalcem ali strokovnjakom, da izberete pravi model. Vse omenjene pripomočke in še več lahko kupite v naših prodajalnah ali preko spletne trgovine. Hodulje in rolatoreje lahko pri nas dobite na samoplačniško izposojo ali pa na naročilnico v breme ZZZS, katero vam predpiše zdravnik ali specialist.

 

Produkti vezani na ta generik...

 
 
 
 

Gloria med S.r.l.

PIAI ortotech s.r.l

Capelli S.r.l.

AWO S.R.L.

VUMO

GLO s.r.l

INTERMED S.r.l.

Promed GmbH

Headpod - Siesta Systems

Paul Hartmann Adriatic d.o.o.

Turbo Cell

EKS Solingen

Moretti S.p.a.

Maniquick

Sanico S.r.l.

Scrosati S.r.l.

Wellcare S.p.a.

Orthoservice AG

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.