Nasveti

 
Razvrsti po:
 
 • 5 RAZLOGOV ZAKAJ BI MORALI NOSITI KOMPRESIJSKE NOGAVICE

  02.10.2018

  Veliko ljudi sliši besedno zvezo "kompresijske nogavice" in neumudoma pomisli "premlad-a sem za to!". Česar se ne zavedajo je to, da ne glede na starost in raven aktivnosti, kompresijske nogavice nudijo izjemne koristi številnim ljudem. Za razumevanje delovanja kompresijskih nogavic je potrebno razumeti kako cirkulacija krvi vpliva na naše noge.
  Več o ...
   
 • Oksimeter Za Domačo Uporabo - DA ali NE?

  23.10.2018

  Pulzna oksimetrija uporablja majhno napravo - pulzni oksimeter - za merjenje koliko kisika je v vaši krvi. Naprava ne uporablja igel za dostop do vašega krvnega pretoka. Namesto tega kot ščipalka objame konico prsta. Curek svetlobe posveti skozi kri v vašem prstu in izmeri svetlobno absorbcijo v hemoglobinu v vaši krvi. S tem lahko natančno izmeri raven kisika v krvi.
  Več o ...
   
 • KORISTI KOMPRESIJSKIH NOGAVIC ZA POTOVANJA

  23.09.2018

  Predstavljajte si - sedite na letalu, stisnjeni na sedežu ob oknu, zraven vas poslovnež uporablja svoj računalnik, zraven njega pa gospodična spi. Ni možnosti da vstanete in se malo raztegnete. Kakorkoli že, jaz v teh situacijah nosim kompresijske nogavice in kmalu vam povem zakaj. Kompresijske nogavice pogosto v ljudeh obudijo negativne konotacije o “staranju”. Je pa to daleč od resnice
  Več o ...
   
 • KRVNI TLAK

  21.11.2015

  Krvni tlak imenujemo tisti tlak, s katerim kri pritiska na steno žile, po kateri teče. Poznamo sistolični (´zgornji´) krvni tlak, ki ga izmerimo takrat, kadar srce iztisne kri v žilje in diastolični (´spodnji´) krvni tlak, ki ga izmerimo, ko srčna mišica počiva. Izrazimo ga v milimetrih živega srebra (mmHg).
  Več o ...
   
 • VIDEO: Kako pravilno izbrati in uporabljati pripomoček za hojo

  19.10.2015

  Vaš zdravnik ali fizioterapevt lahko priporoči najboljšo vrsto pomoči za vas. Pripomočki za hojo, kot so bergle, so primernejše za mlajše bolnike, medtem ko se za starejše primernejše palice ter hodulje. Za vas smo pripravili tri oporne točke, ki vam bodo pomagale izbrati in kako varno uporabljati primeren pripomoček za hojo.
  Več o ...
   
 • KAKO PRIHRANITI IN IZBOLJŠATI KVALITETO NEGE OSKRBOVANCA

  18.02.2014

  Izdelki Sinaqua in Easyderm so idealna rešitev pri: Negi nepokretnih, bolnikov, dojenčkov, športu, planinarjenju, potovanju, kampiranju in povsod tam, kjer voda ni dostopna.
  Več o ...
   
 • AEROSOLNA TERAPIJA

  18.12.2013

  Aerosolna terapija je eden najpomembnejših načinov zdravljenja bolezni dihal. Te v mnogih državah predstavljajo velik delež vseh bolezni, hkrati pa so pogosto tudi vzrok za prezgodnjo smrt. Običajno z aerosolno terapijo zdravimo: infekcijske okužbe zgornjih in spodnjih dihal, kot na primer vnetje sinusov, vnetje nosne sluznice, vnetje ušes, bakterijski ali virusni bronhitis; širok spekter bolezni, ki povzročajo težave z dihanjem, kot na primer: astma, kronični bronhitis, emfizem, bronhiestaza, bronhiolitis, pljučnica ter bolezni, ki jih povzročajo pneumocistis carinii in virusne okužbe.
  Več o ...
   
 • CELULIT – Nadloga sodobnega načina življenja

  26.11.2013

  Celulit je maščobno tkivo, ki ga je v primerjavi z navadno maščobo veliko težje odpraviti. Ne gre za bolezen, marveč za lepotno napako, ki najbolj prizadene boke, stegna, zadnjico in druge predele telesa, kjer je nakopičena maščoba, tudi trebuh in nadlahti.
  Več o ...
   
 • OSKRBA PRELEŽANIN

  14.10.2013

  Preležanine nastanejo zaradi dolgotrajnega neprekinjenega pritiska na posamezne dele telesa. Najbolj so nastanku preležanin izpostavljeni nepokretni in oslabeli ljudje, ki večino časa preživijo v ležečem, polsedečem ali sedečem položaju. Gre za globoko poškodbo tkiva, ki nastane zaradi slabe prekrvavitve v določenem delu telesa.
  Več o ...
   
 
PrviPrejšnji12ZadnjiVsi
 
 

Gloria med S.r.l.

PIAI ortotech s.r.l

Capelli S.r.l.

AWO S.R.L.

VUMO

GLO s.r.l

INTERMED S.r.l.

Promed GmbH

Headpod - Siesta Systems

Paul Hartmann Adriatic d.o.o.

Turbo Cell

EKS Solingen

Moretti S.p.a.

Maniquick

Sanico S.r.l.

Scrosati S.r.l.

Wellcare S.p.a.

Orthoservice AG

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.