Nega stopal in nohtov v domačem okolju

Nega nog in stopal je izrednega  pomena, tako kot za nas same, tako tudi za tiste ki jim nudimo nego ali oskrbo. Ker noge nosijo celotno težo telesa in so slabše prekrvavljen ud, je potrebna neprestana nega čez vse leto in ne šele ko se pojavijo težave (kurja očesa, glivice, otiščanci, vraščeni nohti).

Pred vsakim negovanjem stopal je priporočljivo stopala namakati v topli/mlačni vodi, tako se nohti, ob nohtna kožica in koža podplatov omehčajo in olajša negovanje stopal. Dodatek pol skodelice soli v vodi, dodatno pripomore k mehčanju in deluje kot rahel zaviralec bolečin in vnetja. Noge je priporočljivo namakati od 10 do 20 minut. Za negovanje in urejanje stopal uporabljamo izključno pripomočke, ki so le temu namenjeni.

 

Striženje nohtov

Rast nohtov na nogah je odvisna od starosti, različnih obolenj, letnega časa itd., vendar se pri odraslemu posamezniku priporoča striženje na štiri tedne. Uporaba različnih pripomočkov za  krajšanje nohtov je odvisna od samega stanja nohtov. Če je noht tanek, ne zadebeljen se lahko uporablja škarjice za nohte ali klasičen ščipalec za nohte. Nohte strižemo od roba,  proti sredini in nato proti drugemu robu nohta. Do vraščanja nohtov pride, če ne krajšamo pravilno, zato nohte vedno strižemo ravno in ne na okroglo. Pozorni smo da ne pustimo ostrih robov pri nohtu, kar lahko dosežemo z rahlim piljenjem nohta. Ustrezna dolžina nohta je ko pritisnemo s prstom na noht in ne čutimo prostega roba.

ščipalec za nohte  

Pri zadebeljenih nohtih se poslužujemo kotnih klešč za nohte in pilice za nohte. Klešče omogočajo enostavno krajšanje, priporočljivo jih je uporabljati v kombinaciji s pilico za nohte, da zgladimo robove zadebeljenega  nohta. Potrebna je nekoliko večja  mera pazljivosti pri uporabi klešč, zato je priporočljivo, da pri njihovi uporabi, prosimo nekoga za pomoč.

pilica za nohte klešče za nohte 

Odstranjevanje ob nohtne kožice

Ob nohtna kožica je odmrla in prerasla koža ob vznožju nohta. Za nekatere je lahko neestetska in moteča. Odstranjujemo jo tako da s paličico potisnemo kožico navzdol in je nato obrežemo z kleščami ki imajo ukrivljeno rezilo (le-te so po videzu podobne kleščam za nohte, zato moramo biti pozorni pri nakupu).

 

Odstranjevanje suhe kože

Trda in suha koža na stopalih so odmrle celice kože ki se zadržujejo na povrhnjici kože nog (stopal in podplatov). Suha in trda koža je lahko posledica premajhnega vnosa tekočin, neprimerne obutve, velike obremenitve stopal in v primeru določenih bolezni (plosko stopalo, deformacije nog).Videz suhe in popokane kože na stopalih velikokrat odvrne posameznike do nošenja sezonsko ustrezne  obutve, kar lahko še dodatno poslabša že prisotne težave. Odmrlo kožo lahko odstranjujemo s pilami za pete, katere so različnih grobosti. Za občutek gladkih stopal, se najprej odstrani odmrlo kožo z  bolj  grobo pilo in nato s pilo ki ima drobnejše delce v prevleki.

strgalopila za pete

Pedikurni aparati

Pedikurni aparati niso namenjeni samo profesionalni rabi, ampak omogočajo tudi enostavno  uporabo v domačem okolju, s katerimi pa dosežemo profesionalno oskrbo. Prednost pedikurnih aparatov je v tem da  nam nudijo širok nabor različnih nastavkov, ki olajšajo delo in omogočijo boljše rezultate. Idealni so za krajšanje nohtov tako na rokah tudi na nogah, odstranjevanju suhe in trde kože, kurjih očes, ob nohtne kožice…

pedikurni aparati

Uporabite lahko tudi pedikurne in manikurne aparate MQ Perfect. Tako boste lahko vedno poskrbeli za profesionalno oskrbo vaših stopal in rok.

pedikurni aparat

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

All search results
Add to cart