Glavniki za odstranjevanje uši

Active Filters: Clear Filters
Lasne uši so paraziti, ki živijo na laseh in lasišču in povzročajo srbenje in draženje, najbolj učinkovit pripomoček pri teh težavah pa je glavnik za odstranjevanje uši in gnid. V nasprotju s splošnim prepričanjem se nahajajo v čistih laseh. Otroci, ki se igrajo med seboj so še posebej dovzetni za uši, ker paraziti prehajajo iz ene glave na drugo. Človeški lasje ustvarjajo idealno okolje za razvoj lasnih uši. V preteklosti se je lasne uši iztrebljalo z uporabo insekticidov, ki so se nahajali v šamponih in ostalih posebnih preparatih. Skozi leta pa so uši razvile odpornost, pojavljajo pa se tudi ekološki pomisleki glede uporabe kemičnih insekticidov, zato je danes priporočljivo uporabiti električni glavnik za odstranjevanje uši in gnid.

Naši glavniki za uši z električnim nabojem učinkovito odstranjujejo naglavne uši brez kemičnih sredstev. Uporaba električnega glavnika za odstranjevanje uši je varna. V ponudbi imamo električne glavnike za odstranjevaje uši in gnid kakovostnih proizvajalcev po ugodnih cenah, za naročila nad 50€ velja brezplačna dostava.

 

Odgovori na vaša vprašanja


Kdo lahko dobi lasne uši?


Kdorkoli – ne le otroci. Res je tudi, da se uši raje nahajajo na čistih laseh!

Kako dobimo lasne uši?


Uši ne skačejo ali letijo ampak se plazijo. Da dobite lasne uši, morate biti v tesnem stiku z osebo, ki uši ima (dotikanje glav) ali pa v vodi.

Kje lahko dobimo uši?


Glavni vir uši ni vedno šola. Dejstvo je, da se uši nahajajo izven učilnic in se prenosi uši opravijo pogosteje v okolju izven šole.

Koga naj pregledam in kako pogosto?


Preverite člane družine in tesne prijatelje. Če veste za pojav lasnih uši v okolju kjer živite, preglejte enkrat tedensko za zgodnje odkrivanje.

Zakaj je zgodnje odkrivanje tako pomembno?


Če odkrijete lasne uši dovolj zgodaj, boste zmanjšali možnost prenosa uši na druge ljudi. Električni glavnik za odstranjevane uši in gnid učinkovito odstranjuje naglavne uši in ob zgodnjem odkritju bo uničevanje uši hitrejše.

Kako dolgo traja baterija glavnika za odstranjevanje uši?


Trajanje baterije je odvisno od tipa baterije, alkalne baterije trajajo dalj od navadnih.