PLOSKO PLETENA OBLAČILA

“Limfedem je dolgotrajno (kronično) stanje, ki povzroča otekanje telesnih tkiv.”

►LIMFEDEM

kopičenje prevelikih količin tekočine z visoko vsebnostjo beljakovin, ki povzroči otekanje enega ali več delov telesa.
Gre torej za kronično degenerativno in progresivno patološko stanje, ki se v telesu kaže z otekanjem zaradi kopičenja limfe v površinskih vezivnih tkivih. Do tega pride, če limfni sistem limfe ni zmožen sam v celoti reabsorbirati. Bolezen običajno prizadene okončine, lahko pa tudi trup, prsi, glavo in vrat ali predel spolovil.
Limfedem zahteva stalno zdravljenje, zato je priporočljivo zgodnje ukrepanje, da se zmanjšajo spremembe, povezane s časom in starostjo. Oteklina se lahko brez zdravljenja poveča. Koža je nagnjena k odebelitvi in razvoju fibroze ter drugih sekundarnih sprememb.
Brez zdravljenja zastala tekočina z visoko vsebnostjo beljakovin povzroči, da se tkivni kanali povečajo in namnožijo, kar zmanjša dostopnost kisika. To upočasnjuje celjenje ran in omogoča rast bakterij, ki lahko povzročijo okužbe, kot so celulitis, limfangitis, limfadenitis in kožne razjede.
Limfedema ni mogoče pozdraviti, z ustreznimi ukrepi pa je stanje mogoče izboljšati in obvladovati (izobraževanje o negi kože, vaje, ročna limfna drenaža, kompresijska terapija).

Uporaba KOMPRESIJSKIH OBLAČIL je eden od temeljev zdravljenja limfedema. Na oteklem predelu se izvaja medicinsko ustrezen pritisk. S tem je mogoče zmanjšati kopičenje tekočine, ohraniti velikost in obliko okončin ter podpreti in izboljšati limfni obtok.

 

►LIPEDEM

ne smemo zamenjevati z limfedemom in debelostjo, je redka bolezen, ki povzroča kopičenje odvečne maščobe v spodnjem delu telesa.
Lipedem najpogosteje prizadene zadnjico, stegna in goleni. Prizadene pa lahko tudi zgornji del rok. Bolezen ne prizadene rok ali stopal.
Natančen vzrok za nastanek lipedema ni znan. Bolezen se pojavlja v družinah in je lahko dedna. Ta presnovna sindromska oblika prizadene predvsem ženske in običajno nastane oz. se poslabša v času pubertete, nosečnosti ali menopavze. Po nekaterih študijah se s to boleznijo spopada 11 % ženskega prebivalstva, čeprav bi zaradi pomanjkanja diagnoz lahko domnevali, da je številka še višja. Kompresijsko zdravljenje je pri tej bolezni prav tako bistvenega pomena, saj s tem zmanjšamo edem. Uporaba plosko pletenih oblačil omogoča zaščito in preprečuje širjenje ter zmanjšuje pojav bolečin, značilnih za to bolezen.

Active Filters: Clear Filters
Plosko pleteno kompresijsko oblačilo odlikujejo tehnične lastnosti, saj je izdelano s strojem za
plosko pletenje, kar zagotavlja natančno kompresijo in moč, zato je izdelke mogoče izdelati po meri in jih prilagoditi anatomiji posameznega pacienta. Prav tako so na voljo standardni izdelki.
Zaradi majhne raztegljivosti materiala imajo plosko pletena kompresijska oblačila več pozitivnih lastnosti: nizek pritisk v mirovanju
olajša oblačenje in slačenje, visok delovni pritisk pa zagotavlja večjo kompresijo med gibanjem.
Šiv plosko pletenih kompresijskih oblačil je narejen posebej pozorno, da ne pride do
neprijetnega drgnjenja. Za čim večje udobje uporabnikov in posledično doslednejše upoštevanje navodil zdravnika je posebna pozornost
posvečena tudi šivom na prstih in najbolj občutljivih predelih. Na voljo je široka paleta izdelkov, tako standardnih, namenjenih pacientom s pravilnimi anatomskimi oblikami, kot tudi izdelanih po meri.
Plosko pleteni izdelki Perfect Profile ponujajo rešitve za anatomijo vsakega pacienta in zagotavljajo optimalno kompresijo, raven
zadrževanja ter vsakodnevno udobje, kar je bistveno za pravilno in trajno zdravljenje teh bolezni.