STRONG

UNIKATNA RAZTEGLJIVOST

Optimalna elastičnost omogoča enakomerno stopnjo kompresije v daljšem časovnem obdobju. Posebna porozna mrežasta tkanina zagotavlja, da koža normalno diha. Obširen nabor modelov in velikosti, vključno s hlačnimi nogavicami  po meri, ustreza večini potreb pacientov.

LATEX FREE (poliamid – elastan)

INDIKACIJE

  •  RAZRED 2 (23-32 mmHg)

Zmerni simptomi venskih bolezni, kot so bolečine in utrujenost v nogah, kronična venska insuficienca, po skleroterapiji, preprečevanje tromboze, zmerne do hude krčne žile, postflebitični sindrom, limfedem, ekcem zaradi venskega popuščanja, edem po zlomu ali po operaciji, edem zaradi opeklin, krčne žile med nosečnostjo, za nosečnice s predhodnim flebitisom.

  •  RAZRED 3 (34-46 mmHg)

Težje oblike težav iz razreda 2; popravljiv limfedem, huda kronična venska insuficienca, postflebitični sindrom, kronična postkirurška venska insuficienca, hudi posttrombotični sindrom, venske razjede.

Opozorilo!

Medicinske kompresijske nogavice kupite le po nasvetu zdravnika, ki vam določi razred kompresije in model (višino) kompresijske nogavice. Sami lahko izbirate med različnimi materiali.

Nakup medicinskih kompresijskih nogavic preko spletne trgovine se zdi enostaven, vendar pri tem niste deležni ustreznega strokovnega svetovanja in profesionalnega odvzema mer obsegov na nogah. Za orientacijo smo priložili merilno tabelo (obrazec za jemanje mer obsegov in višine nog), na kateri so prikazane točke, ki jih je potrebno izmeriti. V primeru, da vaše izmere ne sodijo v serijsko merilno tabelo, potrebujete medicinsko kompresijsko nogavico, izdelano po meri. 

Za ustrezno jemanje mer in s tem izbiro ustreznih medicinskih kompresijskih nogavic vam predlagamo, da se oglasite v najbližji specializirani prodajalni ali lekarni.

Active Filters: Clear Filters