HEADPOD

Prednosti dinamične podpore za glavo Headpod:

 • Headpod vzdržuje pokončni in fiziološki položaj glave, olajša premikanje in vrtenje glave in jača mišice vratu.
 • Pomaga pri preprečevanju kostno-mišičnih deformacij, krčev in bolečine, ki so povezane s tem.
 • Omogoča boljšo vizualno interakcijo z okolico.
 • Omogoča uporabniku, da ima bolj osredotočeno in uravnotežen držo in sproščen tonus mišic z manj distonije.
 • Pomaga pri opravljanju katere koli dejavnosti, kot so tiste, ki so povezane s fizikalno terapijo, govorno terapijo, izobraževanjem in delovno terapijo, ki omogoča boljše učenje.
 • Omogoča lažje dihanje, s čimer se zmanjšajo zapleti, kot so odpoved dihanja, pljučnica, bronhiektazije, in tako naprej.
 • Izboljša ergonomijo in preprečuje poškodbe negovalcev.
 • Izboljšuje varnost v cestnem prometu.
 • Izboljša gibanje rok s koordinacijo oči.
 • Pri obroku, lajša hranjenje.
 • Zmanjša slinjenje.

Glavo se lahko premika v vse smeri, razen navzdol, zaradi tega je Headpod edinstvena naprava v primerjavi z omejevalnimi ali statičnimi napravami za določanje položaja. S Headpodom boste poleg dobrega, naravnega in zdravega fiziološkega položaja našli še veliko različnih korist.

Kako deluje Headpod?

Zmanjšuje visoko napetost mišic in hiperekstenzijo rok, saj uporabniku odpravi nenehena naporna prizadevanja po dvigu glave, kar vpliva tudi na vse ostale okoliške mišice. Ni direktnega oprijema vratu, samo navpično pozicioniranje, da postavi glavo v položaj, ko vratna vretenca postanejo glavna opora, ki drži težo glave in vratu. Medtem vratne mišice delujejo v fiziološkem pokončnem položaju, da ohranijo glavo poravnano navpično s prsno hrbtenico. Priporočamo da Headpod uporabljate v ciklih, vendar skupni čas dnevne uporabe naj ne presega 8 urZ Headpodom vratne mišice , ki dvigujejo glavo delujejo z manjšo močjo, ampak bolj natančno ter trajno in na fiziološki način ohranjajo glavo pokonci, pravilno uravnoteženo. Vratnim mišicam, ki so odgovorne za rotacijo ali stranske pomike, Headpod ne omogoča samo natančnosti, ampak tudi veliko več akcije. Headpod res pomaga graditi vse vratne mišice. Oglejte si video kako deluje Headpod in učinke redne uporabe.

Headpod je primeren za:

Otroke stare od 2-12 let, ki ne morejo vzdrževati težo lastne glave zaradi šibke mišice vratu (nizek mišični tonus). To so primeri nekatere vrste cerebralne paralize in vsake bolezni ali sindroma, ki povzroča hipotonijo vratnih mišic.

Otroke starejše od 12 let, z nizkim mišičnim tonusom v vratu in trupu in za tiste ki nimajo občutne kifoze ali hrbteničnih deformacij in za odrasle brez mehanskih omejitev, katerih vratu je mogoče premikati v vseh smereh. V obeh primerih vam priporočamo da se predhodno posvetujte z zdravnikom ter z nami ali pa direktno s proizvajalcem. Uporaba pri odraslih je priporočljivo za določeno obdobje, ki ni daljše od 60 minut, še posebej v času kosila, prevajanja ali računalniške dejavnosti. Na žalost mnogi polnoletni imajo že določene mehanske omejitve v vratu in zato niso primerni za uporabo Headpoda.

Headpod ni primeren za ljudi z amiotrofično lateralno sklerozo (ALS) ali s skrajšanimi vratnimi mišicami ali z deformacijo hrbteničnih sklepov, kot je huda skolioza ali kifoza, ki bi jih ovirala pri ohranjanju svoje glave v povsem pokončnem položaju.

Vse o Headpodu si lahko ogledate na spletni strani: http://www.headpod.com

Galerija

Dokumenti

Active Filters: Clear Filters